Se nu bare her »

 

En gravemaskine er blevet væk:

 

 

Både vandet og skoven langs den 3 km lange kyststrækning blev taget i brug:

 

 

 

Vi nød en dag i det fri, hvor alle overlevede den lange travetur uden de store mén.

 

 

En Skøn dag på stranden »

 

Det havde længe været omtalt i pressen - både i aviser og på TV. En internationalt kendt udstilling, som udemærker sig ved at knytte et tæt bånd mellem kunst og natur. 

 

En ny måde at opleve kunst på. Det store kunstmuseum i Århus - AROS - havde arbejdet intest på at få udstilling til Århus, og vi fik os langt om længe taget sammen til at besøge den.

 

Sådan gik det til, at også familien Kristiansen en søndag eftermiddag fik den kunstneriske sans stimuleret. Og vi var efterfølgende enige om, at det havde været en stor oplevelse.

 

Men nu kan I jo selv prøve at se billederne af de forskellige kunstværker langs årshusbugten i skøn forening med en glad familie, som sammen med mange andre glade århusianere gerne travede de 5,37 km i skønne omgivelser.

 

Nåhhh ja, så blev det jo også lige til et stop på Helnan Marselis Hotel til eftermiddagskaffe, med tærte, kaffe, te og sodavand.

 

Se vores oplevelser her

 

Sculpture by the Sea Aarhus

Det verdensberømte australske udstillingsprojekt Sculpture by the Sea kommer til Århus i juni 2009. Kulturhus Århus er medarrangør sammen med ARoS, Børnekulturhuset og Århus Kommunes Dialog 09-projekt. Som et led i markeringen af 100-året for Landsudstillingen i Århus i 1909 vil kyststrækningen fra Tangkrogen til Ballehage blive omdannet til en udendørs levende og folkelig kunstevent, hvor mere end 50 unikke skulpturer i forskellige former, størrelser og materialer vil blive placeret på strandbredden, i vandkanten og i skovbrynet.

Sculpture by the Sea udgør et af fyrtårnene i fejringen af 100-året for Landsudstillingen i Århus i 1909.

Sculpture by the Sea er skabt af australieren David Handley og blev første gang vist på den fashionable Bondi Beach i 1997 som en endags-event. Siden er udstillingen vokset til en gigantisk event med flere hundrede tusinde besøgende fra hele verden, og i efteråret 2008 lægger Bondi Beach sand til Sculpture by the Sea for 12. år i træk.

Århus er den første by udenfor Australien, der kan præsentere Sculpture by the Sea. Udstillingen foregik i perioden 5. juni til 28. juni 2009, og omfattede mere end et halvt hundrede skulpturer af kunstnere fra det meste af verden.

40-45 skulpturer blev udvalgt blandt deltagerne på Sculpture by the Sea-udstillingerne i Australien af et kuratorpanel med repræsentanter for ARoS og David Handleys organisation, foruden en skulptør fra Australien og én fra Danmark. Også skulptører og billedhuggere fra Danmark, andre nordiske lande samt Tyskland kunne ansøge om at skabe nye skulpturer til Sculpture by the Sea i Århus.

 

 

Royal idé og protektorat

 

Det er HKH Kronprins Frederik og HKH Kronprinsesse Mary, der oprindeligt har foreslået, at Sculpture by the Sea skulle komme til Århus.

 

De oplevede skulptur-projektet på Bondi Beach ved Sydney i efteråret 2000 og blev dybt fascineret af samspillet mellem skulpturerne og stranden.

 

Lige siden har kronprinsparret håbet, at Sculpture by the Sea kunne komme til Danmark. Med udstillingen i juni går ønsket i opfyldelse.

 

Copyright Familien Kristiansen © Juli, 2009